20. června 2012

Jak bylo na Big Snow Jamu v Puy St. Vincent

Ze všech tří letošních jamů měl ten únorový nejlepší ohlays. Možná za to mohlo skvělé počasí, možná dobrá parta lidí, možná komfortní venkovní bazén hned pod okny apartmánů. Akce se každopádně velmi líbila a v zimní sezóně 2012/2013 se opět do Puy Saint Vincent vypravíme, na otvíračku sezóny. Tak mrkni na www.bigsnowjam.cz až zas přijede Martin na bílém koni v listopadu 2012.
K Reportu p
řidám samozřejmě taky fotky střediska a freeride video, co jsme v Puy Saint Vincent natočili.

Sobota (Den 1)
Náš zájezd ve dvou autobusech dorazil na místo kolem sedmé večer. Recepce rezidence Parc Aux Etoiles byla hned u parkoviště tak ubytování proběhlo rychleji než v nedalekém Risoulu.
Kauce za apartmán byla 250 euro. Dostali jsme fajn apartmány hned u bazénu, všechny byly šestilůžkové a jak bývá ve Francii obvyklé trochu menší. V porovnání s apartmán v Risoulu ale zase trochu větší :-) Hned vedle nás bydlela gamblerská skvadra a na turnaj v Pokru se jim na apartmán vešlo snad 15 lidí a další 10 na balkón. Sekuriťáci se tam objevili, ale pokuď vím, tak  první noc pokutu za rušení nočního klidu nikdo nedostal.

Fotka z prvního dne

Neděle (Den 2)Slunko. Azuro. Ráno jak z katalogu cestovní kanceláře (která se specializuje na zimní zájezdy :-) Vyfotili jsme skupinovku, nasadili snowboardy a lyže a sjeli jsme dolů k lanovce. Bohužel skipasy byli ještě ve výrobě, takže jsme zahájili seznamovákem v snowcafé. Utratil sjem asi 3eura, za pití a malý snack, ceny byly celkem v pohodě.  Vyjeli jsme dvě lanovky nahorů a testli dráhu na snowboardcrossO svazích moc psát nebudu, ostatně už jinde na tomto blogu je Recenze střediska Puy St. Vincent. Jen doplním že začátkem února byly fronty malé a kromě francouzštiny a češtiny byla na svazích slyšet také polština a angličtina. Po celodením ježdění jsme naběhli do sauny a do bazénu. Sauna mohla být malinko větší :-) 

Pondělí (Den 2)Opět počasí na jedničku s hvězdičkou. Sjezdovky byly dobře upravené, ale ráno byl podklad tvrdý jak beton. Po třech hodinách hoblingu to naštěstí změklo a mým kolenům se ulevilo. Carveři potvrdí, že lyže zaříznutá "do betonu" vibruje jak Vibromax :) a to uplně neodpovídá mým představám o orgasmické jízdě. Prašan bohužel nebyl, ale dost srandy jsme si užil v muldách, kolem oběda už změkli a dalo se dobře vyřádit. V Puy St. Vincent mají dva boulovatý svahy v délce přes 1km. Možná proto se tu taky týden před naší návštěvou jelo Mistrovství Evropy v off-piste lyžování.