28. prosince 2011

Flashback 2011 @ Risoul - Den 2: Společný freeride

Dneska přidávám psanou formu příjemné vzpomínky :-) na skupinový freeride na Flashbacku. Předem se omlouvám za nostalgický tón. Na hory jezdím od dvou let. Díky rodičům a lyžáku jsem strávil tisíce dnů na zasněžených svazích  ještě než jsem skončil základku. Pak přišlo sedmero sezón v lyžařských školách v ČR, Rakousku a USA a tvrdím, že na horách mne nepřekvapí ani Kinder Surprise... Nicméně...
Big Snow Jam - Ride with us!
Byl jsem vážně příjemně překvapen jak výborná parta se na Flashbacku sešla. Lyžaři a snowboarďáci padesát na padesát. Hafo atmo hned od rána.  Nikdo neřešil škatulky stylů, značek a další přihlouplá přízemní témata.
"Čistá radost z hor, sluníčka, sněhu a z toho že jedem zajezdit bok po boku jak v kovbojce"
Myslím, že kdosi měl i klobouk, ale je možný že se mi to slívá s Hawaii párty.
Risoul - Mapa


Na příštím Big Snow Jamu - vylentýnský Love2Ride už budu tento blog psát přímo z místa činu, protože po návratu už musím lovit v dlouhodobé paměti. Dneska si vezmu radši na pomoc mapu střediska. 
Jak teda společná Big Snow rajda vlastně probíhala? Sešli jsme se u dolní stanice lanovek kousek residencí Foret Blancé  & Melézes a vyjeli nahoru na Pre du Bois. Odtam je také skupinová fotka v tomto článku. Z PdB jsme se sklouzli   po lehce muldovaté červené ke spodní stanici lanovky na Payrefolle. 
Payrefolle je jedna z nejlepších lanovek v celým středisku Risoul/Vars. Ne snad proto, že by byla nějak extra dlouhá nebo extra rychlá, ale když se jí vyvezeš nahoru, otvírá se Ti spoustu možností jak se svézt dolůČerná, červená, turistická zelená a dvě různý cesty na freeride. Mohli jsme tak vyjet celá banda osmdesáti lidí nahoru a zase se sejít u spodní stanice ve zdraví, aniž bychom začínající snowboarďáky mučili na muldách nebo pokročilý ridery nudily na "debilní červené pro titulovaný experty na cestovní ruch". :-)
Rozdělili jsme se na dvě skupiny. Já jel s freeride tlupou pod lanovkou. Požitek z prašanu trochu kazila krusta, ale poradili si s tím všichni. Místy byl vidět i efektní hop turn nebo reverse entry na dropu. 
Big Snow Jam Flashback - pořádná jízda!
Až budem v dubnu zpátky v Risoulu na Big Snow Jam L'Original  krusta už nebude problém protože ji dopolední slunko za chvili rozvláční. Výhoda jarního lyžování.

Payrefolle jsme dali ještě jednou a pak jsme sjeli o něco níž na lanovku na Razis.
Bylo krásně a tak jsme na "chvíli" zastavili v panorama restauraci u horní stanice a vymysleli co dál. Několik diehards jelo bez "zbytečných pauz" provětrat prkna do snowparku ve Varsu. Perfect day? 

Žádné komentáře:

Okomentovat